Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

UDSAT - Kærlig hilsen Etty - forestilling med musik

Dato
Torsdag d. 27. januar 2022, kl. 19:30
Sted
Allesø Kirke, Korsgade 1, 5270 Odense N
Medvirkende
Sofie Alhøj og Peter Kunz
Pris
Gratis

Etty Hillesum
Hun blev født i 1914 i Holland. Hun kom fra en intellektuel og kulturel jødisk familie, som dog var præget af store psykiske konflikter.

I 1941 mødte Etty den tyske psykoterapeut og håndlæser Julius Spier. Spier var selv jøde og flygtet fra Berlin under Hitlers regime. Spier var en anderkendt elev af Carl Gustav Jung, og han opfordrede Etty til at begynde at skrive dagbog.

I de følgende to år skrev Etty over 1000 siders dagbog samt en stor mængde breve. Vejledt af Spier gennemgik hun en transformation fra at være deprimeret og tynget af sin opvækst til gradvist at finde mere og mere indre fred - til gavn for sig selv og sine omgivelser.

I september 1943 blev Etty sammen med sin far, mor og mindste bror sendt til den polske koncentrationslejr Auschwitz. Hun omkom to måneder senere. 29 år gammel.

Etty fik på trods af sin unge alder skrevet tekster af en helt usædvanlig skønhed og menneskelig indsigt. Det er ord om at finde fred i sig selv. At finde mening, når livet ingen mening synes at give. At tilgive sin fjende og tro på mennesket, Gud og livet.

I Holland er der oprettet et forskningscenter, der arbejder med Ettys tekster og levnedsforløb. www.ehoc.nl

Forestillingen "Kærlig hilsen Etty" bygger først og fremmest på Etty Hillesums tekster, men også på fakta og historikeres oplysninger om hende og Julius Spier. Billeder og klassisk guitarspil underbygger fortællingen.

Sofie Alhøj (skuespiller) og Peter Kunz (klassisk guitarist)