Lørdag d. 28. september 2019, Kl. 14:00 til kl. 16:00

En lystrejse i Benny Andersens hjertevarme humor, som den kommer til udtryk i hans digte og sange. Nogle af sangene synges.

Benny Andersens er en skarpsindig iagttager og en generøs verdensborger i Danmark. I mere end 60 år registrerede han, hvad der skete i det danske samfund og i sin digtning påvirker han os fortsat – med et smil på læben.

Benny Andersen er aldrig nedladende, men altid opladende. Han rakker aldrig ned, han rakker altid op. Han kalder Rosalina for en livsfordobler og siger om hende: "En splint gør ondt et enkelt sted, du gør godt over det hele." Mens de fleste holder døren på klem, men ikke Benny Andersen: "Jeg vil vente på dig nat og dag, jeg ta'r hele døren af."

En tilhører sagde en gang til ham: ”Det må være utroligt sådan at kunne ryste digte ud af ærmet”. Benny Andersen svarede: ”Du skulle vide, hvor mange ærmer jeg har slidt op”.

Benny Andersen er en sprogfornyr. Benny Andersen er en øjenåbner. En blanding af en unik sprogsans blandet med en hjertevarm humor har givet ham en poetisk særstatus, og nogle kalder ham nationalskjald.

Foredraget går på opdagelse i Benny Andersens digte og sange – og nogle af sangene synges. Undervejs sammenholdes Benny Andersen med Halfdan Rasmussen.

Erik Lindsø er forfatter og højskolemand - tilknyttet Rødding Højskole - og en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole og programvært i Danmarks Radio, redaktør af Højskolebladet og Grænseforeningens magasin Grænsen. Senest har han udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd. Om livshistorier”. Han er på vej med en bog om den danske sang.

Pris
0